Bilmonitor i fremtiden

- Oct 30, 2018-

En kort historie om udviklingen af bilskærme

Mange bilfirmaer er kommet ind i katodestrålerørskærmene og digitale LED-skærme i 70'erne og 80'erne i verden.

1979 Aston Martin Lagonda er for ambitiøs til den kileformede sedan, der er udstyret med en LED-skærm til at vise information om instrumentbrættet.

På grund af de høje omkostninger skiftede Aston Martin i 1984 til en lille skærmvisning af katodestrålerør i tv-stil, som oprindeligt var designet til F-15.

Toyota Royal Crown fra 1987 er en luksus sedan for det japanske marked. Det giver et farvedisplay til et cd-baseret navigationssystem, der er afhængig af død beregning. ).

I 1986 var Buick Riviera den første produktionsmodel, der brugte en berøringsskærm med en grøn og sort katodestrålerør, men modellen blev indstillet i 1990.

Mazda Eunos Cosmo i 1990 tog et skridt fremad ved at indføre et GPS-navigationssystem og udstyrede det med en bilfarvevisning.

BMW introducerede iDrive-systemet til BMW 7-serien 2001 med sin (ikke-berørings) centrale skærm placeret højere ved siden af instrumentbrættet. Denne skærm bliver rygraden i informationsinteraktion i køretøjssystemet.

Siden da er bilskærmens størrelse blevet større og større, og modeller i forskellige prisklasser er udstyret med bilberøringsskærme.

Tesla Model S er den første, der har en stor bilskærm, der er lodret orienteret og har en skærmstørrelse på 17 tommer. Det kan bruges til at styre næsten alle indbyggede funktioner, herunder: soltag og accelerationstilstand. (hastighedstilstand).

En kommende Mercedes-Benz A-klasse er udstyret med to 10,5-tommer skærme side om side, der optager mere end halvdelen af cockpiten.

Audi A6 mellemstor sedan er udstyret med tre skærme: Størrelsen på det øverste display, størrelsen på det nederste display er henholdsvis 10,1 inches og 8,6 inches, og størrelsen på instrumentbrættets display er 12,3 inches. Hvis brugeren vælger et head-up display, har modellen fire bilvisninger.

På nuværende tidspunkt er denne bilskærm stadig den største skærm i avanceret bil, men i dag er ændringen ret hurtig. Den nye Ram pickup er også udstyret med en 12-tommer central berøringsskærm, der er kompatibel med instrumentbrættets funktion.

Dette er dog ikke den største indbyggede skærm. I Milan Design Week lancerede Kinas Baiteng en SUV-konceptbil, som er ved at blive masseproduceret. Størrelsen på bilens display er 49 tommer, hvilket optager næsten hele bredden af instrumentpanelet. En 10-tommer skærm

Jo større skærm, desto større er chancen for, at førerens opmærksomhed spredes.


Hvis brug af iPad under kørsel vurderes at være ulovlig, er årsagen til overtrædelsen, at opførslen distraherer førerens opmærksomhed. Når størrelsen på skærmbilledet på instrumentpanelet derefter svarer til størrelsen på iPad, hvordan sikrer bilfirmaet køretøjets kørselssikkerhed?


Alle bilfirmaer vil sige, at deres skærmskærme er designet til at være lange nok til at sikre, at sådanne skærme med stor skærm ikke forstyrrer brugeren og ikke påvirker køresikkerheden. Der er dog i øjeblikket ingen branchestandard inden for branchen, og sammenlignet med de tidligere AM / FM-radioer kan bilselskaber ikke bevise, at så store skærme vil være mere modtagelige for at få distraktion.


I dag er der nye teknologiske vendepunkter, og mange virksomheder slipper gradvis af med bilgigantisk skærmdesign. Faktisk gør mange virksomheder dette nu, og der er mange teknologier, der kan erstatte skærmen, selvom denne teknologi stadig er i den første fase af udviklingen